منتدى همسات الحب
منتدى همسات الحب
منتدى همسات الحب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى همسات الحب

♥ ♥ ♥ للعشاق والرومانسية وآهات المحبين ♥ ♥ ♥
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
يا ضيفنا الكريم سلام الله عليك ,, نعلم جميعاً ان المنتدى مكان لتبادل المنفعة ولكي نفيد ونستفيد .. من فضلك ساهم بقدر المستطاع واجعل دورك فعال بالمنتدى على الأقل قم بشكر الشخص الذي إستفدت من موضوعه .. فنحن نعمل جميعاً على نشر الفائدة وتبادل معلوماتنا وتجاربنا فشارك في هذا العمل ولا تكتفي بالمشاهدة فقط .. زائرنا الكريم .. قبل التسجيل تذكر الآن أنت زائر وبعدها إن راق لك منتدانا ستسجل فيه لذلك أختر معرفا أي ( إسما عربياً ومفهوماً ) يدل على ذوقك وشخصيتك التي من خلالها ستشارك بها معنا .. لذلك منتدى همسات الحب لايقبل التسجيل إلا بحروف عربية وإسم لائق يدل على التفاؤل وأبتعد عن اختيار الاسماء التي تحبط والاسماء الغير مفهومة أو الارقام أو تشكيل كلمات مبهمة
مرحبا يا موسوعة مخبوزات ريمونتي 060111020601hjn4r686 زائر موسوعة مخبوزات ريمونتي 060111020601hjn4r686 نحن سعداء جداً بتواجدك بيننا ويشرفنا مشاركاتك لنا بكل ما هومفيد
مرحبا يا موسوعة مخبوزات ريمونتي 060111020601hjn4r686 كاتم احساسي موسوعة مخبوزات ريمونتي 060111020601hjn4r686 نشكر لك إنضمامك الى أسرة منتدى همسات الحب ونتمنى لك المتعة والفائدة

 

 موسوعة مخبوزات ريمونتي

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عاشق القمر
المشرف العام
المشرف العام
عاشق القمر


موسوعة مخبوزات ريمونتي C13e6510
الأردن
ذكر
عدد المساهمات : 309
نقاط : 351
تاريخ الميلاد : 04/05/1987
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 22/05/2013
الموقع : همسات الحب
العمل/الترفيه : مهندس
المزاج : رايق
الحمد لله رب العالمين
موسوعة مخبوزات ريمونتي Jb129110

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4a6df307

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b67f700

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b66f207


موسوعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة مخبوزات ريمونتي   موسوعة مخبوزات ريمونتي I_icon_newest_replyالأربعاء ديسمبر 11, 2013 9:15 am




موسوعة مخبوزات ريمونتي 756341e48916b394f517a19967f2cf88




خبز الموز و الجوز بالشكولاتة






موسوعة مخبوزات ريمونتي 2945457899_6cb8ce36a6_o


موسوعة مخبوزات ريمونتي 513863559

ينتج قالبين من قوالب التوست 3 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
3/4 معلقة صغيرة ملح
3 بيضات كبيرة
2 كوب سكر
1 1/3 كوب زيت نباتى
فانيليا
1 1/2 موزة مهروسة
1 كوب جوزهند مفروم
1كوب عين جمل محمص و مفروم خشن جدا (ممكن اى مكسرات عندك و ممكن سودانى) 
1/2 كوب لبن رايب

قطع شكولاتة والكمية حسب الرغبة 

موسوعة مخبوزات ريمونتي 963263802

سخنى الفرن و ادهنى القوالب


اخلطى الدقيق و الملح و البيكربونات فى بولة و ضعيهم جانبا

اضربى البيض مع السكر وضيفى الزيت
اضيفى الموزو الفانيليا و جوز الهند و اللبن الرايب
واخلطيهم جيدا
اضيفى قطع الشكولاتة


صبى الخليط فى القوالب و اخبزيها
لمدة 60 دقيقة
و طلعيها تبرد على رف سلك

لا تقطعى خبز الموز او اى مخبوزات
الا بعد ان تبرد عشان لا تنفرط



موسوعة مخبوزات ريمونتي 2946321568_31bedd914e_o

موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

رولات الجبن


موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels


موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

الكمية تكفى 32 رول



و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى


(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات



موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels3-1موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels4


موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels5موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels6
موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels7موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels9


اخبزيها لمدة 15 دقيقة



موسوعة مخبوزات ريمونتي UCLApinwheels2







1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا 8 شرائح بسطرمة مفرومة 1/3 كوب جبن رومى مبشور






موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

الخبز الحلو


موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

معلقة لبن بودرة

بيضة 

رشة ملح 

معلقة كبرية زبدة طرية

التزين (اختيارى)
حبة البركة
سمسم
لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)


موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا

ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح
و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية
و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة

بعد لما تخمر قسميها كور متساوية
و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس
رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض

اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية
و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة


اخبزيها فى فرن سابق التسخين

لمدة 15 دقيقة 



موسوعة مخبوزات ريمونتي 2273430631_1f68eed922_m 
300جرام دقيق 2 معلقة كبيرة سكر 2 معلقة صغيرة خميرة فورية 3 معالق حليب


موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

خبز الحلاوة و الشكولاتة


موسوعة مخبوزات ريمونتي KQ2F2


موسوعة مخبوزات ريمونتي ZFpg1


الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

فانيليا
بشر ليمونة

للتزين 

بيضة مخفوقة

للحشو

1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط

رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)


موسوعة مخبوزات ريمونتي ADlv6


موسوعة مخبوزات ريمونتي UcUd5





موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات

موسوعة مخبوزات ريمونتي 9Mg04

موسوعة مخبوزات ريمونتي MNdr3



قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة

حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة

طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك

ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام

سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم

تقدم دافئة و ليس ساخنة


موسوعة مخبوزات ريمونتي 4gON7


موسوعة مخبوزات ريمونتي 00G62


موسوعة مخبوزات ريمونتي Pq1C8


6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة 
موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

خبز البطاطا الحلوة

موسوعة مخبوزات ريمونتي LpTH1


موسوعة مخبوزات ريمونتي 3hzP1


موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

بيضة فى درجة حرارة الغرفة

من 6 ل 7 اكواب دقيق


موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة موسوعة مخبوزات ريمونتي 20274079551606155106ا
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق

موسوعة مخبوزات ريمونتي OKHm1

موسوعة مخبوزات ريمونتي LfH72

موسوعة مخبوزات ريمونتي Tc1b9


يتبع 





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشق القمر
المشرف العام
المشرف العام
عاشق القمر


موسوعة مخبوزات ريمونتي C13e6510
الأردن
ذكر
عدد المساهمات : 309
نقاط : 351
تاريخ الميلاد : 04/05/1987
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 22/05/2013
الموقع : همسات الحب
العمل/الترفيه : مهندس
المزاج : رايق
الحمد لله رب العالمين
موسوعة مخبوزات ريمونتي Jb129110

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4a6df307

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b67f700

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b66f207


موسوعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة مخبوزات ريمونتي   موسوعة مخبوزات ريمونتي I_icon_newest_replyالأربعاء ديسمبر 11, 2013 9:21 am




موسوعة مخبوزات ريمونتي 4APA5


موسوعة مخبوزات ريمونتي HDOr2


موسوعة مخبوزات ريمونتي PSl63



موسوعة مخبوزات ريمونتي Hzat10

اختبار تضاعف العجينة

موسوعة مخبوزات ريمونتي SfBJ3


موسوعة مخبوزات ريمونتي UnRU4

موسوعة مخبوزات ريمونتي HtxJ4


موسوعة مخبوزات ريمونتي GuhR7



موسوعة مخبوزات ريمونتي OnuZ3


موسوعة مخبوزات ريمونتي J3k96

موسوعة مخبوزات ريمونتي MCsd1


موسوعة مخبوزات ريمونتي HJ5R5

موسوعة مخبوزات ريمونتي TK528


موسوعة مخبوزات ريمونتي 4suH9


موسوعة مخبوزات ريمونتي JFBw2


1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة 2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة 1/4 كوب زيت نباتى 3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد 1/4 كوب سكر 2 بكتة خميرة فورية 2 و نصف معلقة صغيرة ملح


موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

كويرات الكاستر

موسوعة مخبوزات ريمونتي Beignets3

موسوعة مخبوزات ريمونتي Beignets1

موسوعة مخبوزات ريمونتي Beignets4

موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

280 جرام دقيق
1/2 باكتة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة سكر
1/2 معلقة صغيرة ملح
بيضة +صفار بيضة
1/4 كوب حليب
معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة

مقاديرالكاستر او الكريم باتسير

فانيليا



موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974 

اخلطى الدقيق مع الخميرة
اخلطى باقى المكونات
و اعجنيها جيدا
غطيها و اتركيها تخمر حتى تتضاعف فى الحجم بعد حوالى ساعة و نصف


قسمى العجينة بعد كده كور صغيرة فى حجم الخوخة الضغيرة
و غطيها واتركيها ترتاح 30 دقيقة




طريقة الكريم باتسير

امزجى الفانيليا مع الحليب و اغليهم و بعدين سبيهم على جنب

اخفقى السكر مع صفار البيض ثم اضيفى النشا
وقلبى جيدا

اضيفى 1/2كوب من الحليب الذى سبق غليه لخليط اللبن و قلبى جيدا

ثم اعيدى خليط البيض و السكر و النشا الى مقدار الحليب السابق غليه
و سخنيهم على نار هادئة مع التقليب بالمضرب البيض اليدوى
حتى يصبح قوامه غليظا و غطيه


*******
سخنى زيت نباتى فى مقلاة
واقلى الكويرات حتى يصبح لونها ذهبى

طلعيهم يصفوا من الزيت على ورق مطبخ
و بواسطة كيس الحلويات ضخى الكريم باتسير فى قلب الكور و هى سخنة


اختيارى

لو مش عايزة تحشيهم ممكن تدحرجيهم فى خليط سكر بودرة و قرفة و هى مازالت 
ساخنة 2 كوب حليب 4 صفار بيض 1/3 كوب سكر 1/3 كوب نشا





خبز الزبيب و عين الجمل

موسوعة مخبوزات ريمونتي Rm0I6
موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

3 كوب دقيق 3 ملاعق سكر 1/2 ملعقة ملح 3 و نصف معلقة صغيرة خميرة فورية 2 بيضة مخفوقة 2 كوب لبن كامل الدسم فى درجة حرارة الغرفة 2 معلقة زبدة سايحة 1/4 كوب ماء دافىء 1/2 كوب عين جمل مكسر خشن
بشر قشرة ليمونة او برتقالة

كوب زبيب او قراصيا مقطعة صغير
بيضة مخفوقة لدهان الوجه


موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

اخلطى المكونات الجافة مع بعض
اخلطى المكونات السائلة مع بعض
امزجى الإتنين مع بعض كويس اوى

حطى عليهم الزبيب و العين جمل
و اعجنى كويس و حطيهم فى بولة و غطيهم كويس لمدة ساعتين عشان تخمر
موسوعة مخبوزات ريمونتي Vrkt5

شكلى العجينة على شكل الضفيرة كما بالشكل اعلاه


ادهنيها بالبيضة المخفوقة و سبيها ساعة فى مكان دافى تخمر


او لغاية ما يتضاعف حجمها


اخبزيها لمدة 50 دقيقة و اقلبى اتجاه الصينية فى نصف الوقت عشان تستوى من الإتجاهين



موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

الخبز البرتغالى الحلو

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_3967-1

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_3968-2

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_3972-1

موسوعة مخبوزات ريمونتي 513863559

القاعدة الإسفنج
½ كوب دقيق
1 ملعقة مائدة سكر
2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية
½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة

العجينة
6 معالق مائدة سكر
1معلقة ملح
1/4 كوب لبن بودرة
4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
2 بيضة
بشر قشرة ليمونة

1 بشر قشرة برتقال
فانيليا
3 كوب دقيق
6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)

لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماء


موسوعة مخبوزات ريمونتي 963263802

اخلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىء

بعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة 

اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرة
بعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليمون

اضيفى الدقيق بعد ماتنخليه
و قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)

وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياه
انا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)
و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر


حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيت
غطيها و سبيها ساعتين تخمر

قسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحت
سخنى الفرن 10 دقائق

لاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام 

عشان السوى يكون واحد

كمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويس

سويه لمدة 45 - 50 دقيقة

موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14

بودينج خبز الموز بجوزالهند


موسوعة مخبوزات ريمونتي RG1b1


موسوعة مخبوزات ريمونتي DkYU2



موسوعة مخبوزات ريمونتي Dr5e3


موسوعة مخبوزات ريمونتي 482081244

صوص البودينج
4 صفار بيض
2 كوب كريمة خفق
1/4 كوب سكر بودرة
2 ملعقة ماء ممزوجين بمعلقة نشا

موسوعة مخبوزات ريمونتي 994093974

سخنى كريمة الخفق لكن لا تصل للغليان و بعدين سبيها على جنب
اخلطى صفار البيض و السكر و اضيفى معلقتين من الكريمة المخفوقة السخنة و بعدين زودى معلقتين تانى و قلبى و بعدين ارجعى صبى
الخليط بتاع البيض على الكريمة المخفوقة الساخنة فى اناء الطهى
و قلبى بمضرب البيض اليدوى والعملية دى عشان خاطر البيض مايستويش بفعل الحرارة و يبقى مقلى و ارجعى حطيه على النار تانى و قلبى
اضيفى خليط النشا و الماء و لما الخليط يبقى سميك
شيليه من على النار

اضيفى الصوص ده للبواقى بتاعة خبز الموز اللى هو اول مشاركة فى الموضوع ليا
واخبزيه فى الفرن لمدة 10 دقائق فى فرن سابق التسخين


كيكة القهوة 

موسوعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_102

موسوعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_111

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_2819

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_2806

موسوعة مخبوزات ريمونتي 697237403

1 ¼ كوب دقيق
معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر
¾ كوب سكر بنى
2 معلقة صغيرة نسكافيه
او 2 ملعقة صغيرة قهوة
3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
3 معالق مائدة كريمة لبانى
2 بيضة
100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة)
لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف
او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى

موسوعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_103

موسوعة مخبوزات ريمونتي 981246950

اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة
اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية ماتبقى خليط متجانس
صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق
لمدة 35-40 دقيقة
و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب
و زينيها باللوز و سبيها ترتاح و تبرد

موسوعة مخبوزات ريمونتي 2008_12_11

موسوعة مخبوزات ريمونتي Mus-14


خبز التمر و عين الجمل

موسوعة مخبوزات ريمونتي Berangan+Dates+Bread

موسوعة مخبوزات ريمونتي 697237403

1 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
2 ملعقة بيكينج باودر
¼ كوب سكر
ملعقتين زبدة
350 جرام تمر منزوع النوى و مقطع
140 مللى ماء مغلى
بيضة
100 جرام او ½ كوب عين جمل مقطع
سمسم للتزين على الوجه 

موسوعة مخبوزات ريمونتي 981246950

سخنى الفرن و ادهنى قالب توست و رشيه بالدقيق (ممكن استخدام صينية مدورة ولكن صغيرة)
انخلى المكونات الجافة مع بعض
حطى الزبدة و التمر مع بعض فى بولة و حطى عليهم الماء المغلى و سبيهم يبردوا
لما يبردوا اضيفى خليط المكونات الجافةو البيضة و عين الجمل
حطيهم فى القالب و رشى سمسم على الوجه للزينة و اخبزيهم لمدة 50 دقيقة
يراعى ان تختبريها عند 40 دقيقة باختبار السكينة نظرا لإحتمال ان يكون فرنك حامى
بعد كده طلعيها من القالب و سبيها تبرد على رف سلك
و لما تبرد خالص قطعيها شرائح زى التوست

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشق القمر
المشرف العام
المشرف العام
عاشق القمر


موسوعة مخبوزات ريمونتي C13e6510
الأردن
ذكر
عدد المساهمات : 309
نقاط : 351
تاريخ الميلاد : 04/05/1987
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 22/05/2013
الموقع : همسات الحب
العمل/الترفيه : مهندس
المزاج : رايق
الحمد لله رب العالمين
موسوعة مخبوزات ريمونتي Jb129110

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4a6df307

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b67f700

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b66f207


موسوعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة مخبوزات ريمونتي   موسوعة مخبوزات ريمونتي I_icon_newest_replyالأربعاء ديسمبر 11, 2013 9:25 am

الكراكرز

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3475833254_5396722253

موسوعة مخبوزات ريمونتي 697237403

1 كوب دقيق متعدد الإستعمالات و المزيد لرش مكان العمل
1/2 معلقة صغير ملح
3 معالق مائدة جبنة رومى (او بارميزان)
معلقة روزمارى فريش مفروم

5 زيتونات اسود مقطعة صغير
3 معالق زيت نباتى و ممكن زيت زيتون
1/8 ليتر حليب كامل الدسم (125 مللى)
50 مللى كريمة
معلقتين سمسم او حبة البركة اللى تحبيه
ملح للرش على الوجه
2 فص ثوم كبار مفرومين






موسوعة مخبوزات ريمونتي 3475023413_a4e2b9398c



موسوعة مخبوزات ريمونتي 981246950

سخنى الفرن

حطى كل المكونات ماعدا اللبن و الكريمة فى الكبة على دفعات
و اضربى ضربات متقطعة لغاية ما الخليط يبقى كتل صغيرة

طلعى الخليط و قلبيه مع الكريمة و اللبن


موسوعة مخبوزات ريمونتي 3475833356_0e5726eeb6

اعجنى العجينة وافرديها رفيع اوى
لو العجينة مش عايزة تلم معاكى و ناشفة ممكن تزودى معلقة لبن واحدة واحدة لغاية ماتلم

لا تضيفى كمية لبن كبيرة مرة واحدة

واللبن يكون من بتاع اللبان مش جهينة عشان يبقى بقشطته
و قطعي العجينة
بالرول المشرشر

اوى حتى الرول بتاع البيتزا
و اخبزيها لمدة 10 دقائق
ورشى على الوش رشة ملح خشن

بس تكون الصينية مفروشة ورق زبدة

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3475833092_7b7908f1dd

ملحوظة اللى عايزة ممكن تستبدل الكريمة ب معلقتين مائدة زبدة





بسكوت المكسرات و الفاكهة المجففة

موسوعة مخبوزات ريمونتي 697237403

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_4235

100 جرام زبدة
½ كوب سكر بنى (اذا لم يتواجد اضيفى ملعقة مائدة عسل اسود –مولاس- على نصف كوب سكر عادى)
2 بيضة
فانيليا
1 كوب دقيق
¾ ملعقة صغيرة بيكينج باودر
رشة ملح
½ كوب لوز مجروش
1 كوب زبيب غامق و فاتح
½ كوب فستق
ملحوظة ممكنتغير المكسرات حسب الذوق

موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_4301




موسوعة مخبوزات ريمونتي Collage3
موسوعة مخبوزات ريمونتي Collage3

موسوعة مخبوزات ريمونتي 981246950

موسوعة مخبوزات ريمونتي Collage1

سخنى الفرن
انخلى الدقيق و الملح و البيكينج باودر
اضربى الزبدة و السكر لغاية مايبقى خليط هش
اضيفى البيض بيضة بيضة مع الضرب بالمضرب الكهربى و معاها الفانيليا
برفق اضيفى الدقيق
و المكسرات و الزبيب و قلبى


موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_4276

انقلى الخليط فى صينية مبطنة بورق زبدة حتى الجوانب المرتفعة منها
اخبزيها لمدة 25 – 30 دقيقة لغاية ماتبقى ذهبية و اختبريها بطرف السكينة
تترك لتبرد على رف سلك و تنزع الورقة عندما تبرد
و تقطع لمربعات او مستطيلات
تحفظ فى الثلاجة و اذا كان الجو باردا ممكن تترك فى حرارة الغرفة 3 ايام

ترش بالسكر البودرة قبل التقديم حسب الذوق



موسوعة مخبوزات ريمونتي IMG_4396-1

البالميه

عجينة بف بيسترى
وتحطى 4 قطع جنب بعض و تدمجيهم مع بعض كما هو موضح بالصور


موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234849720_ce2847bb16

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234850054_86a043822b

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3233997807_68b0e8050e

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234848520_5454a8dc37

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234848314_1ef9cbf674

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3233998221_b3b0ccfce9


رشى سكر على السطح اللى بتشتغلى عليه
و بعدين افردى عليها العجينة

وبعدين رشى سكر تانى على وجه العجينة
و ابرميها من الناحيتين زى مافى الصور


موسوعة مخبوزات ريمونتي 3233998221_b3b0ccfce9

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234848750_2a2616cc96

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234848868_524359040a

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3233998863_89106ac205

موسوعة مخبوزات ريمونتي 3233999195_d203740204

قطعيها و حطيها فى صينية
مفروشة بورق زبدة

لمدة 15 دقيقة


موسوعة مخبوزات ريمونتي 3234849984_2ed8847dc4

اقتباس :
ستيكى بانز

او 
السينابون

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-lg

موسوعة مخبوزات ريمونتي 697237403

العجينة


1/4 كوب ماء دافىء
1 بكتة خميرة فورية
1/3 كوب سكر
3/4 كوب حليب
4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب
3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين
1 بشر برتقالة
1 1/4 ملعقة صغيرة ملح
4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل





الحشوة
1/2 كوب سكر بنى
1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة



التزين
4 معالق صغيرة عسل
3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة
1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن



موسوعة مخبوزات ريمونتي 981246950

العجينة
اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و سبيها تتتفاعل 5 دقائق

اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى
لما يختلطوا كويس 

اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى


العجينة حاتكون ملزقة شوية
خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها و يبسها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان


لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق و سبيحا تستريح 20 دقيقة


موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-1

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-2

الحشوة

اخلطى الزبدة السايحو مع القرفة مع السكر البنى. 

افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول
و قطعيها ترنشات كما بالصورة


موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-3

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-4

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-5

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-6

اعملى مقدار التزين 

سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار
صبى المزيج ده فى الصينية اللى حاتخبزى فيها السينابون و اللى مدهونة كويس بالزبدة
وزعيه على الصينية كويس
و رشى عليه العين جمل المقطع


موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-7

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-8

كما بالصور رصى الترنشات بتاعة العجينة فى الصينية بوخليهم متلاصقين ببعض
غطيهم بالسوليفان كويس اوى و سيبيهم طول الليل فى التلاجة


تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة
سخنى الفرن
و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر
و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم و خلىبالك من السائل السخن اللى فى القاع عشان ماينزلش على رجلك و يحرقك
خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة


موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-9

موسوعة مخبوزات ريمونتي Sticky-buns-10


أن شاء الله تنال أعجابكم 
وأشكركم من كل قلبي




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حلم عمري
نائب المدير العام
نائب المدير العام
حلم عمري


موسوعة مخبوزات ريمونتي C13e6510
المغرب
انثى
عدد المساهمات : 325
نقاط : 403
تاريخ الميلاد : 20/08/1986
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 28/10/2013
الموقع : قلبي
العمل/الترفيه : مديرة
المزاج : الحمد لله
الحمد لله رب العالمين
موسوعة مخبوزات ريمونتي Jb129110

موسوعة مخبوزات ريمونتي 579385018

موسوعة مخبوزات ريمونتي 387569060

موسوعة مخبوزات ريمونتي 0d324d4b67f700



موسوعة مخبوزات ريمونتي Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسوعة مخبوزات ريمونتي   موسوعة مخبوزات ريمونتي I_icon_newest_replyالأحد ديسمبر 15, 2013 4:28 pm

موسوعة مخبوزات ريمونتي 12877756485
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسوعة مخبوزات ريمونتي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» موسوعة الكترونية عن السيرة النبوية ( اربعة عشر مؤلفا )

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى همسات الحب :: منتدى الأسرة :: مطبخ همسات الحب-
انتقل الى: